Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Star By the sea | Terri James-Kester | Holland Herald

Datum: 07-07-1988

 

In our series on eating out we visit a Michelin-rated restaurant in the coastal resort of Noordwijk.

Ine Droogh-Goossens is charming, dynamic, and totally committed to her business, De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk. Her parents-in-law used to run a modest pension in this coastal town, a few minutes walk from the beach, and when her husband showed more interest in the building trade than in restaurant management she decided to go for it alone. Twelve years on, the establishment boasts a Michelin star, a number of luxury hotel rooms and one of the most extensive wine lists in the country.

wine cellar is a connoisseur's paradise

The Wine cellar is a connoisseur's paradise; 15,000 bottles - some 650 different wines - are neatly arranged in hardwood racks. They all appear on the wine list, which is not so much a list as a book: its 41 pages include 140 clarets, four pages of Italian, three pages of German and two pages of Californian wines. In 1981 Mrs Droogh-Goossens received a Dutch wine award from HRH Prince Bernhard, and last year she was honoured with the American Wine Spectator Grand Award at the Marriott Marquis Hotel in New York.

"I am the driving force", she says with characteristic aplomb, as she hands me a glass of Lechère champagne (as served on the Orient Express). Without a doubt it was her guiding and motivating influence that helped young chef Nico Lijding keep the Michelin star when his predecessor left a few years ago.

A heaven of restrained chic in the bustle of the beach resort, the restaurant's décor features long, floral tablecloths, cane chairs and burgundy carpets. A plump oyster was served as an appetizer while we looked at the menu. Four courses including three glasses of wine are available for f 97,50 - good value when compared with the à la carte prices but here we'd already spotted some mouth-watering choices. Etuvée de légumes (f 30,--), my companion's starter, was beautifully presented, with young vegetables arranged around warm, sautéed sweetbread like a laurel wreath.

My own hure de saumon also combined excellent taste with artistics presentation. Salmon fillet, salmon eggs and a mixture of fresh green herbs embedded in aspic were surrounded by a red pepper sauce softened with Italian olive oil. Our choice of white wine, a Meursault1983 ( f 95.--) was a complex and intriguing Burgundy made from the Chardonnay grape, with   an extremely dry aftertaste. A soup course followed: crustacés à la nage for me (f 19,50) and crème de vollaille (f 15,--) for my friend. Mine was a strong broth of crustaceans in which floated two ravioli cushions, cooked al dente and stuffed with shellfish; full marks for flavour. Two poached quail's eggs punctuated my companion's cream of fowl, which had been given an attractive green hue by the addition of some puréed watercress. The1976 Château Léoville Lascases (f 125,--) that had been warming up in a decanter shaped like a test tube was an experience. A well-rounded Saint-Julien of great character, it was perhaps slightly past its peak, but we were glad to have chosen it. The lamb in my main dish (f 52,50), served with baby corn and broccoli, was almost too young; the taste had not quite established itself. Our second choice, however, wild rabbit from the nearby dunes ( f 55,--), was flawless. Farci à la chinoise in an egg coating with bean sprouts and mushrooms, it was appetizingly presented on a bed of potatoes and leeks.

a memorable evening

Both the cheese and dessert options are more varied and interesting than is usual in a restaurant of this class. A salad of Gruyère, celery and pine kernels in a nut oil dressing (f 17,50) is a lighter and more appealing interlude than the usual cheesebord, and I don't recall ever being offered a choice of five warm desserts. A modern adaptation in flaky pastry of the traditional tarte Tatin, baked to perfection, made a fitting end to my dinner, and my companion was equally enthusiastic about a layered confection of chocolate rounds alternated with vanilla mousse, in five different fruit sauces (both f 18,50). The conclusion is obvious: at De Graaf van het Hoogveen a memorable evening awaits both the discerning gourmet and the lover of wine.

Ine Droogh-Goossens, Ries van der Vlugt en Nico Lijding

Auteur: Terri James-Kester | Holland Herald